Alle nieuwsfeitjes op een rij

Wat is sociale hygiëne?

Sociale hygiëne in horecagelegenheden zoals restaurants en hotels, waarbij er op respectvolle en veilige manier met elkaar wordt omgegaan, is in Nederland de norm. Het is daarom verplicht dat leidinggevenden in de horeca een diploma Sociale Hygiëne hebben

Lees verder

Wat betekent HACCP? We leggen de 7 basis principes uit!

Ben je benieuwd hoe je op een verantwoorde manier omgaat met voedselveiligheid? Door het naleven van de HACCP-systematiek waarborg je een veilige omgang met eten en drinken binnen jouw organisatie.

Lees verder

Blauwe pas beveiliging, hoe haal je deze?

Een blauwe pas laat zien dat de houder opgeleid is als horecaportier of Event Security Officer (ESO). Hoewel de passen dezelfde kleur hebben, zijn de functies en opleidingen die daarbij horen verschillend.

Lees verder

Welke taken heeft een Event Security Officer (ESO)?

Tijdens een evenement waar veel mensen samenkomen staat gezelligheid, maar ook veiligheid voorop. Een Event Security Officer (ESO) is tijdens deze momenten een belangrijke schakel in het waarborgen van de veiligheid van gasten en medewerkers.

Lees verder

Erkend leerbedrijf worden? Dit zijn de voordelen

Vind je kennisdeling binnen jouw bedrijf belangrijk, wil je de kwaliteit van je bedrijf versterken en nieuw talent aantrekken? Word erkend leerbedrijf! Start met het opleiden van medewerkers tot leermeesters en verhoog je reputatie als werkgever en horeca

Lees verder

SHO leidt eerste geslaagden op voor SVH Duurzame Horeca

Stichting Horeca Onderwijs (SHO) heeft een primeur te melden: de eerste cursisten van de opleiding SVH Duurzame horeca zijn geslaagd. Deze mooie mijlpaal werd gedeeld tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Lees verder

Welke diploma’s zijn er nu eigenlijk verplicht in de horeca?

In ieder horecabedrijf zijn er bepaalde diploma's of certificaten verplicht voor de ondernemer en of de medewerkers.

Lees verder

Welke onderdelen van HACCP en voedselveiligheid zijn verplicht?

Bereidt of verhandelt een bedrijf levensmiddelen, dan is het verplicht om te voldoen aan de HACCP-regels. Dit garandeert een goede omgang met (verse) levensmiddelen en hiermee de voedselveiligheid.

Lees verder

Sociale Hygiëne verplicht? Waarom is Sociale Hygiëne nodig?

Wil je alcohol schenken in je horeca? Dan is een erkend diploma Sociale Hygiëne verplicht. Hiermee waarborg je voor gasten en medewerkers een veilige en verantwoorde omgeving.

Lees verder

Nieuw Register Sociale Hygiëne

Al sinds jaar en dag wordt het Register Sociale Hygiëne beheerd door het exameninstituut Stichting Vakbekwaamheid Horeca, beter bekend als SVH. Vanaf 1 juli 2023 komt hier echter verandering in. Wat zijn de gevolgen van deze wijziging?

Lees verder