HACCP

Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Het is wettelijk verplicht om te zorgen voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Volg dan de cursus HACCP.

Wat anderen zeggen
Al mijn medewerkers weten dankzij de cursus Hygiënecode HACCP hoe zij de Hygiënecode moeten toepassen. Dit zorgt voor maximale hygiëne in ons bedrijf en dus voor meer voedselveiligheid voor onze gasten.

Bekijk cursussen
30.000 cursisten gingen je dit jaar voor
076 57 100 78
KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

HACCP bij SHO

SVH erkend
Klassikaal of online
Ook mogelijk in combinatie met Allergenen
Also available in English

Officeel erkend door:

Dit betekent leren bij SHO

  • 35+ locaties over heel NL
  • Grootste aanbod horecacursussen
  • Sociale Hygiëne al voor €275,-

Direct en gemakkelijk inschrijven

Liever persoonlijk contact?
We helpen graag

Onze medewerkers van de klantenservice helpen je graag met het kiezen van de juiste cursus. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30u en 17:00u. E-mailen kan natuurlijk ook!

076 57 100 78
Vul ons contactformulier in
Binnen 2 werkdagen een reactie
Klantenvertellen

Ervaringen van onze cursisten

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar eet- en drinkwaren worden bereid en verkocht

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Diploma/Certificering

SHO Certificaat HACCP

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden

Veelgestelde vragen

Is de cursus Sociale Hygiëne hetzelfde als de cursus HACCP?

Nee, Sociale Hygiëne houdt in dat je op een gezonde (sociale) manier met mensen omgaat. Je leert onder andere op een respectvolle manier aan een dronken persoon te vertellen dat hij/zij absoluut geen alcohol meer kan bestellen of kopen. Bij de cursus HACCP leer je hoe je de Hygiënecode moet toepassen in de praktijk oftewel hoe je zorgt voor een optimale hygiëne van je voedsel, van je dranken en van je werkplek.

Als je alleen een broodje kroket of een tosti aan je gasten serveert, moet je dan toch volgens de Hygiënecode HACCP werken?

Ja, op het moment dat je met bederfelijke eet- of drinkwaren in aanraking komt, dien je volgens de Hygiënecode HACCP te werken. De HACCP regels zijn dus ook van toepassing op het bereiden en het serveren van een broodje kroket of van een tosti.

Moet ik examen doen na de cursus HACCP?

Elke cursusvariant van de cursus HACCP wordt afgesloten met een examen. Bij goed gevolg ontvang je een SHO certificaat van deelname. Dit certificaat kun je tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWMA) aan de controleur laten zien. Echter blijft het je eigen verantwoordelijkheid om de opgedane kennis uit de HACCP cursus ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen.

Zijn de verschillende cursusvarianten qua inhoud gelijk?

Ja, inhoudelijk zijn de cursussen hetzelfde. Alleen de manier waarop je de lesstof tot je neemt is anders. De één vindt het prettig om klassikaal, onder begeleiding van een deskundige docent, de stof door te nemen. De ander neemt de lesstof liever in eigen tijd en eigen tempo door.

Waarom kiezen voor E-learning of juist niet?

Wanneer je het geen probleem vindt om de theorie zelfstandig door te nemen, is E-learning wellicht iets voor jou. Daardoor ben je minder tijd afwezig van jouw werk. Neem je de theorie liever klassikaal door onder begeleiding van een deskundige docent dan kun je beter voor de mondelinge cursus kiezen.