Combi Sociale Hygiëne, HACCP en Allergenen – Dag (2 dagen)
- 2x 09:00u – 17:40u
- klassikaal
- 838,35 excl. btw
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het SVH Diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!
Daarnaast wordt van horecabedrijven geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode en volgens de Allergenendeclaratie wordt gewerkt. Het is wettelijk verplicht om te zorgen voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Dan is het van groot belang dat je op de hoogte bent van de HACCP- en Allergenenwetgeving.
Wat leer je tijdens de combicursus Sociale Hygiëne, HACCP en Allergenen – Dag (2 dagen)?
Op de eerste lesdag bereiden we je voor op het officiële SVH examen Sociale Hygiëne dat aansluitend op de eerste lesdag wordt afgenomen. Je maakt je handige methoden eigen om gasten duidelijk te maken wat in je bedrijf wel en niet is toegestaan en leert hoe je de veiligheid en het welzijn van jezelf, je collega’s en gasten kunt garanderen.
Op de tweede lesdag leer je hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe je de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen. Ook leer je hoe je je gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in je producten, in je gerechten en in je dranken en hoe je dit schriftelijk moet vastleggen in je voedselveiligheidsplan.