Combi Sociale Hygiëne en Allergenen – Dag (2 dagen)
- Eén lesdag van 09:00 tot 17:40 uur en één lesdag van 10:00 tot 16:00 uur
- klassikaal
- 770,- excl. btw
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het SVH Diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!
Daarnaast is het voor ieder horecabedrijf wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde Allergenendeclaratie te werken. Steeds meer mensen hebben namelijk een voedselallergie of een voedselintolerantie. Bedrijven die voedingsmiddelen, gerechten en/of dranken bereiden en verkopen, moeten hun klanten en hun gasten daarom duidelijke informatie geven over de aanwezigheid van allergene stoffen in de verpakte producten en in de niet-verpakte producten. Wanneer je geen goed allergenenbeleid voert, kun je aansprakelijk worden gesteld en ben je mogelijk niet meer verzekerd bij eventuele schade.
Wat leer je tijdens de combicursus Sociale Hygiëne en Allergenen – Dag (2 dagen)?
Op de eerste lesdag bereiden we je voor op het officiële SVH examen Sociale Hygiëne dat aansluitend op de eerste lesdag wordt afgenomen. Je maakt je handige methoden eigen om gasten duidelijk te maken wat in je bedrijf wel en niet is toegestaan en leert hoe je de veiligheid en het welzijn van jezelf, je collega’s en gasten kunt garanderen.
Op de tweede lesdag leer je hoe je je klanten en gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in je producten, gerechten en dranken, wat de 14 meest belangrijke allergenen zijn en hoe je de allergeneninformatie schriftelijk moet vastleggen in je voedselveiligheidsplan.