Combicursus Sociale Hygiëne en Allergenen
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het SVH Diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!
Daarnaast is het voor ieder horecabedrijf wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde Allergenendeclaratie te werken. Steeds meer mensen hebben namelijk een voedselallergie of een voedselintolerantie. Bedrijven die voedingsmiddelen, gerechten en/of dranken bereiden en verkopen, moeten hun klanten en hun gasten daarom duidelijke informatie geven over de aanwezigheid van allergene stoffen in de verpakte producten en in de niet-verpakte producten. Wanneer je geen goed allergenenbeleid voert, kun je aansprakelijk worden gesteld en ben je mogelijk niet meer verzekerd bij eventuele schade.