Alle nieuwsfeitjes op een rij

Slechte hygiëne en voedselveiligheid, voorkom een boete

Slechte hygiëne en voedselveiligheid is de verantwoordelijkheid van de horeca ondernemer.Zorg dat je voedselveiligheidsplan op orde is. De controleurs van NVWA kunnen op elk moment bij je langskomen om een controle uit te voeren.

Lees verder

Nieuwe cursus: Combitraining HACCP-Allergenen

Vandaag is onze eerste Combinatietraining van start gegaan,In deze training leer je alles over de aansprakelijkheid voedselintolerantie/allergie en optimale hygiëne.

Lees verder

Carolien Tollenaar wordt adjunct-directeur van SHO en SBN

Eigenaar van Stichting Horeca Onderwijs en Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland, André Pols, heeft commercieel manager Carolien Tollenaar per 3 april 2017 aangesteld als adjunct-directeur.

Lees verder

Stichting Horeca Onderwijs lanceert nieuwe alcoholsticker

Bij veel horecagelegenheden zorgen diverse keurmerken, beoordelingen van recensiewebsites en certificeringen van andere instanties voor een wildgroei aan gevelbeplakking.

Lees verder

Restaurant Smaakwater ontvangt als eerste nieuwe Leeftijdssticker

Brenda van Dranen (directeur van Stichting Horeca Onderwijs) heeft Restaurant Smaakwater in Raamsdonksveer bezocht om de nieuwe alcohol-leeftijdssticker te overhandigen en de eigenaren Bart en Jamie in het zonnetje te zetten.

Lees verder

Lees de ervaring van één van onze cursisten Lex & Berries

Je ziet ze tegenwoordig op ieder festival: Foodtrucks, een soort rijdende restaurantjes. Hieronder de ervaring van een startende ondernemer en cursist, Alex de Hondt van LEX & BERRIES.

Lees verder

SVH Erkenning Horecaopleidingen 2016

De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen is opgericht op initiatief van sociale partners in 2002. Het doel van de regeling is het bieden van een keurmerk dat helderheid geeft over de kwaliteit van opleidingen aan iedereen die een horecaopleiding wil gaan volgen.

Lees verder

Nieuwe cursus Basisvaardigheden Horeca

Per februari 2015 is de cursus "Basisvaardigheden Horeca" toegevoegd aan het cursusaanbod van SHO. Met deze cursus doe je voldoende vakkennis op en kan je professioneel aan de slag in een Horecabedrijf.Waarom? De meeste werknemers gaan zonder specifieke kennis van zaken aan de slag in de horeca.

Lees verder

SHO stelt allergenen-tool gratis ter beschikking voor horecaondernemers

De nieuwe allergenenwetgeving die horecaondernemers verplicht stelt allergenen informatie te verstrekken aan hun klanten gaat per 13 december in. Omdat Stichting Horeca Onderwijs merkt dat veel ondernemers hulp nodig hebben met de voorbereiding hiervan, bieden we de allergenen-tool gratis aan.

Lees verder

SHO biedt ondernemers gratis hulpmiddelen bij implementeren allergenenwetgeving

De nieuwe regelgeving op het gebied van allergenen gaat op 13 december in, maar veel horecaondernemers zijn hier nog lang niet klaar voor. Door het gratis beschikbaar stellen van allergenen-iconen hoopt Stichting Horeca Onderwijs op een uniforme implementatie van de allergenenwetgeving.

Lees verder